alexanderrybak Yeni üye
| Konu: Alexander RYBAK C.tesi Haz. 13, 2009 12:56 pm | |
| Sovyetler Birliği’nde dünyaya gelmiştir. Daha sonra 4 yaşındayken ailesiyle birlikte büyüyüp yaşadığı Norveç’e taşınmıştır. Rybak, 5 yaşından beri enstrüman çalmaktadır, şu anda da hem piyano hem de keman çalmaktadır. Ailesi de sanatçı olan Alexander’ın annesi Natalia Valentinovna Rybak ünlü bir piyanisttir. Babası Igor Alexandrovich Rybak da Norveç’te çok tanınan bir kemancıdır. Alexander “Eğlendirmeyi her daim sevdim ve bu bir şekilde sanki benim ilahi görevim” demiştir. Alexander şu anda Norveç’in başkenti Oslo’nun dışındaki Nessoden bölgesinde yaşamaktadır. Alexander Rybak, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 54. Eurovision Şarkı Yarışması’nı Rus ve Norveç halk ezgilerinden esinlendiği Fairytale (Peri Masalı) isimli şarkısı ile 387 puan toplayarak kazanmıştır. Şarkının söz ve müziği Alexander’ın kendisine aittir. Şarkı, ünlü modern halk dansı topluluğu Frikar ile sahnelenmiştir. Şarkı Norveç’in en büyük gazetelerinden olan Dagbladet’ten tam puan almıştır. ESCtoday (Eurovision’da Bu Gün) isimli sitede yarı final elemelerinden finale kimlerin çıkacağı konusundaki bir ankette %71.3 oyla başı çekmiştir. | |
|
periclup Yeni üye
| Konu: slm Paz Haz. 14, 2009 5:00 pm | |
| ben alexanderin en son şarkısına bayıldım çok hoş dimi | |
|
SheiLa Yılın üyesi
Mesaj Sayısı : 314 Kayıt tarihi : 19/05/09 Yaş : 29 Nerden : Kuvvetmira
| Konu: Geri: Alexander RYBAK Perş. Haz. 18, 2009 10:00 pm | |
| Benide klübüne üye alırmısın ben onu sevmiyorum ama yüzü çok tatlı | |
|